Categories:

Alkaako Uusi pekonilaki? Kalifornialaiset ruokakauppiaat hakevat viivästystä

Ryhmä kalifornialaisia ravintoloita ja päivittäistavarakauppoja on nostanut oikeusjutun yrittäessään estää uuden maatalouslain voimaantulon.

Yritysten omistajat väittävät pekonin ja muiden tuoreiden sianlihatuotteiden olevan paljon kalliimpia tai pulaa Valtion, kun uusi laki tulee voimaan lauantaina 1.tammikuuta.

Lain mukaan siitossikojen, munivien kanojen ja vasikoiden tilojen on oltava riittävän leveät/korkeat, jotta eläin(eläimet) pystyy seisomaan ja kääntymään ympäri.

Sikojen kohdalla se tarkoittaa, ettei niitä voi pitää ahtaissa ”tiineyslaatikoissa”.”Lain mukaan sioilla pitää olla 24 neliötä käyttökelpoista tilaa.

Koska äänestäjät hyväksyivät ehdotuksen 12 2: 1-suhteella marraskuussa 2018, valtion virkamiehet ovat jääneet määräajoista, jotka vapauttavat erityisiä säännöksiä, jotka koskevat eläinten inhimillistä kohtelua, joka tarjoaa lihaa Kalifornian markkinoille.

Nyt karjankasvattajat väittävät, että muutokset olisivat liian kalliita, selventäen, että muutoksia ei voida toteuttaa ennen kuin valtio hyväksyy lopulliset määräykset uusista standardeista.

Kananmunien ja vasikanlihan tuottajien odotetaan pystyvän noudattamaan uutta lakia. Mutta tällä hetkellä useimmat sikojen tuottajat eivät ole tehneet tarvittavia muutoksia, mikä johtaa yritysten omistajien koalitioon hakemaan yli kahden vuoden viivettä.

Pohjois-Carolinan osavaltionyliopiston mukaan uusi standardi maksaisi noin 15 prosenttia enemmän eläintä kohti tilalla, jossa on 1 000 siitossikaa.

”Sanomme, että tämä ei tule toimimaan”, Kalifornian Ruokakauppayhdistyksen edustaja Nate Rose sanoi. Samaan aikaan kun ryhmät pyrkivät viivyttämään toimenpidettä, valtio on helpottanut uuteen järjestelmään siirtymistä.

Se salli hiljattain vanhojen sääntöjen mukaan jalostetun ja kylmävarastoituna pidetyn sianlihan myynnin Kaliforniassa vuonna 2022, mikä voisi estää pulaa viikkoja tai jopa kuukausia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *