Categories:

Brownin piirikunnan Hätätilahallinto: Varaudu mahdolliseen vaikeaan säähän

Brownin piirikunnassa vietetään ensi viikolla tornadojen ja vakavien Säätietoisuusviikkoa, ja hätätilahallintoviranomaiset muistuttavat ihmisiä varautumaan voimakkaiden myrskyjen mahdollisuuteen tänä keväänä.

Tornadot ja tulvat ovat aina kortilla, kun sää lämpenee Koillis-Wisconsinin yli. Katsokaa vaikka viime kesää, jolloin tornado laskeutui Pulaskiin.

”Tämä on tilaisuus keskustella perheesi kanssa siitä, mikä olisi suunnitelmasi, jos tornado vaikuttaisi yhteisöösi. Minne menisit kotonasi? Onko sinulla perhekatastrofipakkaus?”sanoi Brownin piirikunnan Hätätilajohtaja Lauri Maki. ”Jos olisi tornado, seurauksena voisi mahdollisesti olla sähkökatkos useita päiviä. Oletko valmis huonekunnassasi hankkimaan ruokaa, vettä, pillereitä tai sopivia papereita, jos tarvitset jotain?”

Maki suosittelee pitämään kengät jalassa myös hätätilanteessa ja suosittelee jopa pään suojaamista.

”Se saattaa kuulostaa joistakuista oudolta, mutta yksi todennäköisimmistä syistä loukkaantua Ankarassa säässä on pään ja niskan vahingoittuminen. Pyöräilykypärä päässä”, Maki sanoi.

Tornado and Severe Weather Awareness Week-teemaviikon tavoitteena on saada ihmiset valmistautumaan etukäteen mahdollisiin sääskiskenaarioihin, jotka voisivat laskeutua hetken varoitusajalla.

”Tämän tekeminen tänään antaa kaikille mahdollisuuden keskustella perheidensä kanssa, jotta ensi viikolla he voivat harjoitella sitä suunnitelmaa”, Maki sanoi. ”Voit tarkistaa sää jonain päivänä ja se sanoo, että mitään ei tapahdu, ja sitten kaksi päivää myöhemmin, yhtäkkiä, on tornadokello … kello tarkoittaa, että kaikki ainekset ovat olemassa, jotta se voi mahdollisesti tapahtua. Varoitus tarkoittaa, että se tapahtuu.”

Mitä tulviin tulee, Maki kehottaa olemaan odottamatta sitäkään.

”Juuri nyt kansallinen sääpalvelu sanoo, että todennäköisyys on keskimäärin alle keskiarvon. Sama juttu jäähyillessä. On aika järkyttävää, miten nopeasti asiat muuttuvat, kun vesi laskee, Maki sanoi. ”Älkää tulko itsetyytyväisiksi. Vaikka vesi on matalampaa kuin se on ollut, se on silti korkeammalla kuin 10 vuotta sitten. Jatkakaa kaikkia varotoimia, joihin olette jo ryhtyneet tulvavalmiudessa.”

Maakunnan resursseista kovaan säähän voi lukea lisää heidän verkkosivuiltaan. Voit myös kirjautua koodattuihin ilmoituksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *