Categories:

Takaisinveto Kohdistuu Green Bayn Pormestariin

Green Bayn pormestarin paikka on taas äänestyksessä lähes tasan vuoden kuluttua, mutta kannasta näyttää yritettävän äänestää muutamaa kuukautta aiemmin.

Green Bayn asukas David VanderLeest on takaisinkutsuyrityksen takana. Hän on yrittänyt tätä ennenkin, tuloksetta.

11 vuotta sitten VanderLeest keräsi tarvittavat allekirjoitukset senaattori Dave Hansenin muistamiseksi. Hansen kuitenkin säilytti paikkansa voittaen Vanderleestin, joka asettui ehdolle tasavaltalaisena.

Vuotta myöhemmin VanderLeest pyrki epäonnistuneesti Osavaltionkokoukseen demokraatti Genrichiä vastaan.

Myös vuonna 2015 VanderLeest hävisi esivaalikisassa Green Bayn pormestariksi.

VanderLeest sanoo, että ongelmat kolmessa Green Bayn vaalissa kahden viime vuoden aikana-ovat syy siihen, miksi hän rekisteröi komitean kaupungintalolle-kutsuakseen Genrichin takaisin.

”Pormestari Genrich on mokannut kolmet vaalit”, VanderLeest sanoi FOX 11: lle antamassaan lausunnossa. ”Hänen valvonnassaan olemme kärsineet vaaleista, joissa on vain kaksi äänestyspaikkaa, mikä on aiheuttanut kolmen tunnin odotuksen, vaaleista, joissa keskustalaisella ääntenlaskijalla oli turvallisuuskysymyksiä, ja vaaleista, joissa äänestysliput laskettiin ilman mielipidemittauksia, jättäen tuhannet kaupunkilaiset ilman äänioikeutta.”

Hiljattain julkaistiin myös mainos, joka hyökkäsi Genrichiä vastaan vaaleihin liittyvillä syytöksillä. Mainos on Restoration of Americasta, Illinoisista.

Osavaltion tietojen mukaan Restoration on käyttänyt noin $60,514 mainoksiin ja robocalls, plus noin toinen $23,676 posters kuusi kaupunginvaltuuston ehdokkaita.

”He vain laittavat suurennuslasin kaikkeen ja liioittelevat”, Green Bayn valtuutettu Randy Scannell sanoi.

”Ne muistuttavat minua siitä, kun joku huutaa tulta täpötäydessä teatterissa, kun he hierovat Keppejä yhteen. Säälittävää. Surullista.”

Scannell sanoo, että huhtikuussa 2020 pidettäviä vaaleja olisi pitänyt lykätä, koska koronaviruspandemia kesti vain viikkoja. Hän sanoo myös, ettei marraskuun 2020 vaaleihin liittyville väitteille ole todisteita ja kevään esivaalien julkistusvirhe helmikuussa oli valitettava häiriö.

Hänen kantansa on samanlainen kuin mitä Genrich on aiemmin sanonut vaaleista.

FOX 11 pyysi Genrichiltä haastattelua tai lausuntoa mahdollisesta takaisinvedosta, mutta hän ei antanut kumpaakaan.

Scannell sanoo, ettei ymmärrä takaisinkutsun ajankohtaa.

”Minusta se kuulostaa, kaiken kuulemani perusteella, se kuulostaa vähän pikkumaiselta ja epätoivoiselta.”

Scannell tavoittelee ensi viikolla uutta kautta kaupunginvaltuustossa.

Scannellin vastustaja Rob Miller kieltäytyi haastattelusta, mutta sanoi uskovansa, että takaisinkutsuyritys on harkitsematon eikä tule onnistumaan. Hän sanoi myös toivovansa, että vaaleista tehtäisiin kaksijakoinen katsaus, koska arviot ovat tähän mennessä olleet yksipuolisia.

Jos takaisinveto rekisteröidään tänään, kuten VanderLeest sanoo, hänellä olisi 30. toukokuuta asti 60 päivää aikaa kerätä yli 9 700 allekirjoitusta. Se on 25 prosenttia viime kuvernöörikisassa Green Bayssä äänestäneistä, mikä on vaatimus takaisinvedon käynnistämiseksi.

Osavaltion lain mukaan Green Bayn virkailijalla olisi 31 päivää sen jälkeen, kun allekirjoitukset on luovutettu, aikaa päättää, ovatko ne päteviä. Jos näin on, esivaali tai yleisvaali järjestettäisiin kuudentena tiistaina sen jälkeen, kun vetoomus on vahvistettu.

Jos esivaalit järjestetään, parlamenttivaalit olisivat neljä viikkoa myöhemmin. Ellei ehdokas saa esivaaleissa enemmistöä äänistä. Silloin heistä tulisi automaattisesti voittaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *